Blogini

Pentti Mattilalla on asiaa Sinulle!

Valittu kansa

Olen miettinyt miksi Israelin kansa, joka on joutunut kautta aikojen kärsimään vainoista olemalla Raamatun Jumalan valittu kansa. Valittu kansa tarkoittaa ihmisryhmää, jonka Jumala on valinnut Raamatussa erityisasemaan. Vanhassa testamentissa Jumala valitsi Abrahamin jälkeläiset valituksi kansaksi, jotka saivat asua itsenäisenä kansana omassa maassaan 1. Moos. 12:1, 1 Moos. 22:16-18. Nykyään juutalaisen valitun kansan jäsenenä pidetään juutalaisesta äidistä syntyneitä, juutalaistaJatka lukemista ”Valittu kansa”

Avioliitto

Eri meidioissa käydyt keskustelut ovat hämmentäneet kovasti, minkä vuoksi olen koonnut tarjolla olevasta aineistosta selvityksen siitä mitä avioliitto voisi olla tarkoittaa. Monet avioliitot tarvitsevat apua, sillä monet avioliitot kariutuvat eroon, kun opetusta avioliitossa elämisestä ei ole ollut, vaan jokainen on siinä oman onnensa seppänä. Avioliitto on määrämuodoin vahvistettu kahden ihmisen välisen yhteiselämän muoto. Avioliiton osapuolia kutsutaan aviopuolisoiksi eli puolisoiksi.Jatka lukemista ”Avioliitto”

Kirous, kiroaminen

Minua on mietityttänyt sana kirous, sekä kiroamisen tarkoitus ja merkitys, miksi niin tehdään. Ihmiset eivät tule toimeen eritavalla ajattelevien ja toimivien kanssa ja jopa voidaan olla kateellisia, jolloin halutaan kirota toinen epäonnistumaan ja menettämään kateutta aiheuttavat asiat.  Kirous voi olla ääneen lausuttu toivomus tai opittu maaginen esim. shamaanien rituaali, jossa loitsimalla tai jollain muulla toiminnolla kutenJatka lukemista ”Kirous, kiroaminen”

Exodus

Exodus on kreikkaa ja tarkoittaa lähtöä. Mooseksen toisen kirjan nimi, koska tässä kirjassa kuvataan israelilaisten Egyptistä lähtöä. Kirjan 18 alkulukua käsittelee orjuuden aikaa. Mooseksen kasvatusta vapauttajaksi, lähtöä ja erämaanmatkaa Siinaille. Loppuosassa on tärkein Siinailla tehty liitto ja lain antaminen, lait, jotka sisältyvät ’liiton kirjaan’, 2. Moos. 20-24, ynnä ilmestysmajan rakentaminen. Jaakobin perheestä on nyt tullutJatka lukemista ”Exodus”

Kuningas Salomo

Raamatun kuningas Salomo on yksi tunnetuimmista Raamatun henkilöistä. Raamatussa  1. Aik. 22:9 todetaan hänen olevan ”rauhan mies”, Daavidin ja Batseban poika, Israelin 3:s kuningas, jonka historia kerrotaan 1. Kun. 1-11 ja 2. Aik. 1-9.  Naatanin ja Batseban vaikutuksesta Salomo pääsi vanhemman velipuolensa Adonian asemesta valtaistuimelle ja hallitsi n. 972-931/30 eKr. Salomon hallituksen loistavin saavutus oliJatka lukemista ”Kuningas Salomo”

Eksytys, eksyttää

Nykyajan ihmisille on epäselvää mistä kristinuskossa on kysymys, koska media ja kulttuuri, joka kieltää enevässä määrin Jumalan olemassaolon, on syrjäyttänyt ihmisten mielenkiinnon isien uskoa kohtaan. Uudessa testamentissa kutsutaan tätä kehitystä eksytykseksi ja tiedostetaan eksytysten väistämättömyys. Sekä Jeesus, että apostolit varoittavat uskovia niistä. Kristityt ovat menneet mukaan joogaan ja käyttävät tarot kortteja saadakseen johdatusta jne. jaJatka lukemista Eksytys, eksyttää

Elämän rajallisuus

Ihmisen elämä on rajallinen, sillä kaikkia meitä kohtaa jossain elämämme vaiheessa kuolema, eli sielumme eroaa ruumiistamme. Olemme ja olen elämämme aikana osallistuneet monien lähimmäistemme hautajaisiin, mutta kerran se koskettaa meitä itseämme myös. Hautaus on toimenpide, jossa ihmiselle annetaan lopullinen sijoituspaikka kuoleman jälkeen. Yleisimpiä hautaustapoja ovat arkkuhautaus ja muut maahan hautaamiset, tuhkaus, sijoittaminen kryptaan, merihautaus. Hautaamisen yhteydessäJatka lukemista ”Elämän rajallisuus”

Pyhäpäivä

Pyhäpäivällä tarkoitetaan sunnuntaita tai jotakin kirkollista juhlapäivää. Pyhäpäivä käsite tulee Raamatun sapatista, joka merkitsee hepreassa lepopäivää, jolloin ei tehdä työtä. Jumala määräsi sapatin kymmenessä käskyssä. Jotkut ajattelevat, etteivät ole uskovina lain alla, vaan armon alla, jolloin käskyjen pitäminen ei olisi tarpeellista. Nähdäkseni kukaan ei pelastu Raamatun lain tekoja tekemällä, vaan uskomalla Jeesukseen ja hänen ristinJatka lukemista ”Pyhäpäivä”

Abortti

Abortti näyttää olevan sellainen asia, joka puhuttaa kaikkialla maailmassa juuri tällä hetkellä. Mielenosoituksia aiheesta on ollut puolesta ja vastaan. Olen yrittänyt päästä selvyyteen tässä aborttiasiassa on kyse, joka jakaa ihmiset kahteen leiriin jopa toisiaan vastaan vahvoin mielipitein. Yksi esiin noussut ja kuulemani asia on, että naisella on itsemääräämisoikeus ruumiistaan ja oikeus päättää abortista. Vaaditaan, ettäJatka lukemista ”Abortti”

Lataa…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Seuraa blogiani…

Get new content delivered directly to your inbox.

%d bloggaajaa tykkää tästä: