Blogini

Pentti Mattilalla on asiaa Sinulle!

Jeesuksen ruokkimisihmeet

Raamatussa puhutaan että kansa seurasi Jeesusta autioihin paikkoihin kuulemaan Jeesuksen opetusta ja parantumaan sairauksista. Kansa oli lähtenyt ruokaa ja Jeesuksen tuli sääli kansaa kohti ja Jeesus teki ruokkimisihmeen, jotta kanssa saisi syödäkseen paikassa missä ei ollut ruokaa saatavilla kuin muutamia leipiä ja kalasia, jotka hän moninkertaisti. Jeesus puhui myös, että me hänen seuraajansa teemme samojaJatka lukemista ”Jeesuksen ruokkimisihmeet”

Jumalan tahdon tekeminen

Monia varmaan on mietityttänyt mitä Jumalan tahdon tekeminen voisi olla. Monille tulee varmaan mieleen lakien ja kymmenenkäskyn noudattaminen ja voivat myös ajatella, että hyvien tekojen vaakakupissa on enemmän kuin pahojen tekojen vaakakupissa. Mutta Jeesus on jo täyttänyt ristinkuolemallaan nämä vaadittavat käskyt ja hyvät teot, jotta meiltä ei vaadittaisi niiden täyttämistä uudestaan, eli meille jää ainoastaanJatka lukemista ”Jumalan tahdon tekeminen”

Kapinallisuus

Olen miettinyt mitä kapinallisuus käytännössä voisi tarkoittaa, käsittääkseni se on tyytymättömyydestä kumpuavaa kritiikkiä johtajia vastaan, joka saattaa johtaa vakaviin seuraamuksiin, kuten vainoamisena jne. Kapinallinen henkilö voi olla myös uppiniskainen. UT:ssa uppiniskaisen merkitysryhmään kuuluvat myös, itsekkyys, juonittelu, sanoa tai väittää vastaan, vastaväite, vastustelu, sekä, olla tottelematon, aktiivinen vastustaja. Ensimmäinen tottelemattomuus ja kapina tapahtui Aadamin ja Eeva ollessaJatka lukemista ”Kapinallisuus”

Nato

Venäjän Ukrainaan kohdistuvien sotatoimien vuoksi on syntynyt Suomessa halua liittyä Naton jäseneksi, ja Suomi jätti jäsenhakemuksen Natoon. Natoon liittyminen edellyttää jäsenmaksujen maksamista ja puolustuksen yhteensopivuutta Naton jäsenmaiden kanssa, sekä sitoutumista Naton päätöksiin ja osallistumista tarvittaessa Naton jäsenmaiden puolustamiseen. Tässä lyhyt selvitys asiaan: Nato North Atlantic Treaty Organization, eli Pohjois-Atlantin puolustusliitto on poliittinen ja sotilaallinen liittoutuma, jossaJatka lukemista ”Nato”

Rippi

Ihmisten mieltä painavat monenlaiset asiat, jotka voivat johtua rikkinäisyydestä, epätietoisuudesta ja ihmisen puutteellisuudesta johtuen kaikenlaiset laiminlyönnit, ajattelemattomat teot, sekä harkiten tehdyt väärinteot lähimmäistään, Jumalan Sanaa ja yhteiskunnan lakeja vastaan, joita voidaan kutsuta synneiksi. Kristillisessä uskossa on rippi ratkaisu vapautua mieltä painavista onegelmistaan tunnustamalla ne rippiä vastaanottavalle ja läsnäolevalle Jumalan hengelle, myös asianomaiselle pyytämällä anteeksi. KristinuskossaJatka lukemista ”Rippi”

Kateus

Olen miettinyt mitä kateus on ja sen ikäviä seurauksia yksilö ja yhteiskuntatasolla voisi ilmentyä. Löysin erilaisia määritelmiä kateudelle, kuten että kateus on mielentila, joka merkitsee, että toisen paremmuus ja menestys aiheuttaa vihan, alemmuuden, mitättömyyden, huonommuuden, kykenemättömyyden, syyllisyyden tai harminsekaisen pahansuopeuden tunteita. Nykysuomen sanakirjan mukaan kateus liittyy ihmiseen, joka ei suo toiselle hyvää ja haluaa itselleen hyvän, jokaJatka lukemista ”Kateus”

Joonan kirja

Raamatussa on Joonan kirja. Joona nimi merkitsee kyyhkystä. Profeetta Joona, Amittain poika, oli kotoisin Sebulonin Gat-Heeferistä. Hän on viides 12:sta pikkuprofeetasta. UT käyttää Joonasta kreikkalaistettua nimimuotoa Joonas. Joona tunnetaan profeettana, joka profetoi Niniven kaupungin tuhoutumista 40 päivän kuluttua, mutta Jumala oli armahtavainen, kun kuningas ja kansa teki parannuksen Joonan sanoman takia, mikä vihastutti Joonaa koska hänen antamansaJatka lukemista ”Joonan kirja”

Vertaus

Vertaus on havainnollistava, tehostava, rinnastava tai muuten vertaileva ilmaus. Kielitieteellisesti se on vertailuun perustuva kielikuva, joka sisältää jonkin kytkevän elementin, tavallisesti kuin-sanan. Yleisesti vertauksella tarkoitetaan kielellistä ilmaisua, joka kuvailee jotakin asiaa rin­nas­ta­mal­la sen johonkin toiseen. Vertaus voi vaihdella yksityiskohtaisesta vertaamisesta pelkkään kielikuvaan. Jeesus käytti opetuksissaan vertauksia etenkin opettaessaan. Matteuksen evankeliumissa luvussa 13 Jeesus kertoo vertauksia jaJatka lukemista ”Vertaus”

Lukupiiri

Lukupiiri on kirjojen lukemista ja kirjojen sisällöstä keskustelevien, sekä harrastavien ihmisten yhteisö. Lukupiirissä ryhmä ihmisiä kokoontuu tavallisesti säännöllisesti keskustelemaan etukäteen sovitusta kirjasta, jonka ryhmäläiset ovat lukeneet ennen tapaamista. Lukupiirissä voidaan arvioida myös kirjan painoteknisiä ja taiteellisia eli typografisia ominaisuuksia, kuten materiaalien valinnan onnistuneisuus, kirjasinvalinnat, sivun marginaalit jne. Lukupiiri voi kokoontua tarkoitukseen sopivassa tilassa, ystävien kesken tai internetin välitykselläJatka lukemista ”Lukupiiri”

Tapaninpäivä

Tapaninpäivää vietetään 26 joulukuuta Stefanoksen muistoksi: Ap.t. 6:8- 15 sanotaan: ”Stefanos oli täynnä armoa ja voimaa, ja hän teki suuria ihmeitä ja tunnustekoja kansan keskuudessa. Silloin muutamat miehet ryhtyivät väittelemään hänen kanssaan; toiset näistä kuuluivat niin sanottuihin vapautettujen, kyreneläisten ja aleksandrialaisten synagogiin, toiset olivat kotoisin Kilikiasta ja Aasian maakunnasta. Mutta Hengen voimalla hän puhui viisaasti,Jatka lukemista ”Tapaninpäivä”

Lataa…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Seuraa blogiani…

Get new content delivered directly to your inbox.

%d bloggaajaa tykkää tästä: