Blogini

Pentti Mattilalla on asiaa Sinulle!

Lordi Radstock

Englantilainen Plymouth Veljiin kuuluva lordi Radstock (Granville Augustus William Waldegrave) syntyi 10.4.1833 Lontoossa, kuoli 8. 12.1913 Pariisissa, oli brittiläinen lähetyssaarnaaja. Lordi Radstock vieraili Suomessa 1879. Radstock oli pitänyt kokouksia Ruotsissa. Konstantin Boije oli pyytänyt Radstockia tulemaan Suomeen. Radstock piti Helsingin Saksalaisessa seurakunnassa kaksi ensimmäistä kokousta ranskan kielellä. Sitten Radstock saarnasi Helsingin Vanhassa kirkossa, hänen mukanansaJatka lukemista ”Lordi Radstock”

Richard Wurmbrand

Richard Wurmbrand s. 24.3.1909 Bukarestissa Romaniassa, k. 17.2.2001 Torrance California USA, oli alkujaan juutalainen liikemies. Vuonna 1936 hän sairastui tuberkuloosiin ja lähti vaimonsa Sabinan kanssa toipumaan pieneen vuoristokylään Romanian vuorille. Kylässä oli kristitty puuseppä, joka rukoili pariskunnan puolesta ja antoi heille Uuden Testamentin. Richard kääntyi vaimonsa Sabinan kanssa tämän seurauksena kristinuskoon. Natsi-Saksan miehittäessä Romaniaa Sabinan perheJatka lukemista Richard Wurmbrand

Mitä tarkoittaa Islam

Maahanmuuton seurauksena vieraita kieliä ja vieraita uskontoja harjoittavien määrä kasvaa Suomessa, emmekä tiedä välttämättä millä tavoin esimerkiksi Islam poikkeaa Kristillisestä uskosta. Muistan, kun olin ammattikoulun opettaja 1990-luvun alussa, jolloin opiskelijoiksi tuli somaleita, jotka ovat yleensä muslimeja. Muistan kun heille piti antaa mahdollisuus harjoittaa uskontoaan käymällä rukoilemassa tiettyinä määrättyinä kellonaikoina ja syödä sellaista ruokaa, jonka uskontoJatka lukemista ”Mitä tarkoittaa Islam”

Evankeliumi

Evankeliumi sana tulee Kreikan euangélion hyvää sanomaa tai ilosanomaa tarkoittavasta sanasta, joka sai latinan kielessä muodon evangelium, josta tulee suomen evankeliumi. Neljä evankeliumikirjaa löytyy Uudesta testamentista, jotka ovat kirjoittanneet Matteus, Markus, Luukas ja Johannes. Uudessa testamentissa tätä sanaa käytetään kerrottaessa Jeesuksen elämästä ja sovituskuolemassa tapahtuneesta syntiemme sovituksesta Jumalan edessä meidän edestämme, jonka me voimme ottaa vastaan lahjanaJatka lukemista ”Evankeliumi”

Harhaoppi ja lahkolaisuus

Lahkolla tarkoitetaan Raamatun kristillisestä uskosta ja apostolien uskontunnustuksesta poikkeavaa tai harhaan mennyttä ja muista eronnutta uskonnollista ryhmää. Perinteisessä kristillisessä merkityksessään lahko on harhaoppisena pidetty liike, jonka ei katsota tunnustavan Jeesuksen asemaa ihmiseksi syntyneenä Jumalana samalla tavalla kuin kristillinen kirkko sen tekee. Lahkolla on usein hyvin voimakkaita opillisia näkemyksiä oikeassa olostaan. Lahko itse katsoo edustavansa uskonnon ainutta ja puhdasoppisintaJatka lukemista ”Harhaoppi ja lahkolaisuus”

Mitä usko voisi olla?

On paljon Raamatun käsitteitä, joista on erilaisia käsityksiä ja vaikea ymmärtääkin, kuten mitä usko on. Usko on Raamatun pääkäsitteitä, sillä siellä todetaan, että Ilman uskoa on mahdoton olla otollinen Jumalalle, joka löytyy Hebrealaiskirjeestä 11:6, sillä luku 11 on muutenkin uskon luonnetta selventävä luku.   Uskolla ihminen ottaa vastaan syntiensä sovituksen Kristuksessa Raamatun sanan mukaan, Ap.t.Jatka lukemista ”Mitä usko voisi olla?”

Kirjojen kierrätys

Kirja on yksi hyvin tärkeä osa kulttuuriamme ja elämäämme, jota on syytä arvostaa, sillä kirjat ovat ravinneet meidän henkistä kasvuamme jo satojen vuosien ajan. Ajat ovat muuttuneet ja kirjojen arvostus on romahtanut uusien medioiden tulon myötä. Tähän tilanteeseen olisi hyvä saada korjaus ja palauttaa kirjojen arvostusta. Kirjoja heitetään nykyään paljon roskiin kirjahyllyjen kanssa, kun kotikirjastojaJatka lukemista ”Kirjojen kierrätys”

Synti käsite

Monia varmaan mietityttää mitä käsite synti voisi oikein tarkoitta, koska siitä on monenlaisia näkemyksiä. Synti sana Lähi-idässä syntyneissä uskonnoissa eli juutalaisuudessa, kristinuskossa ja islamissa tarkoittaa Jumalan tahtoa vastaan rikkomista. Kristillisen uskon eri kirkkokuntien välillä on toisistaan poikkeavia käsityksiä siitä, mitä synti tarkoittaa.  Kirkkoisä Augustinuksen esittämällä Raamatun tulkinnalla on yhä merkittävä vaikutus kaikkien kristillisten kirkkokuntien käsitykseen synnistä. RaamattuJatka lukemista ”Synti käsite”

Hautamuistomerkkien kertoma historia

Hautausmailla eli kalmistoissa on hautamuistomerkkejä, jotka kertovat sinne haudatuista yksittäisistä henkilöistä tai sukuhautaan haudatuista sukuun kuuluvista sukulaisista, mikä voi olla myös arvokasta sukututkimustietoa. Yleensä hautausmailla käydään vain katsomassa ja muistelemassa oman läheistä sukulaistaan tulemalla hautamuistomerkille tuomalla kynttilä ja tai kukkia mukanaan. Hautakivi voi kertoa monenlaisia asioita mm. muotonsa, kokonsa, materiaalin, merkintöjen, joita voimme yrittää tulkita.Jatka lukemista ”Hautamuistomerkkien kertoma historia”

Sielunhoito

Sielunhoito on tavallisesti kristillisen yhteisön piirissä harjoitettavaa, psyykkiseen kokemistodellisuuteen kohdistuvaa auttamista. Sielunhoito voi sisältää mm. kuuntelemista ja rukousta. Sielunhoito eroaa psykoterapiasta ja ne ovat verrattain epäyhtenäisiä ilmiöitä. Niitä yhdistävät toisiinsa kuitenkin psykologisen tiedon ja menetelmien hyväksikäyttö. Ne poikkeavat toisistaan myös viitekehyksensä ja toimintaympäristönsä suhteen. Sielulla tarkoitetaan fyysisen elämän perustaa, elämän henkeä, joka tekee ihmisten tai eläinten ruumiit eläviksi.Jatka lukemista ”Sielunhoito”

Lataa…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Seuraa blogiani…

Get new content delivered directly to your inbox.

%d bloggaajaa tykkää tästä: