Huono-osaisuus

Huono-osaisuuteen olen tutustunut, kun olen ollut mukana yhteiskristillisessä ryhmässä 1990 luvun lopussa ja 2000-luvun alussa, joka vieraili vankiloissa ja asuntoloissa. Asuntoloissa tapasimme ihmisiä, jotkut akateemisesti koulutettuja, jotka olivat pudonneet kaikkien turvaverkkojen läpi asunnottomiksi esim. päihteiden käytön vuoksi huono-osaisten asunnottomien joukkoon jne. Kerroimme näille ihmisille Jeesuksesta, joka rakastaa heitä ja haluaa antaa tulevaisuuden toivon niille, jotka ottavat vastaan hyvät uutiset ja uskovat ja tekevät parannuksen, sekä lähtevät seuraamaan Jeesusta, tosin se ei ole helppo tie, vaikka sitä ei tarvitse vaeltaa omassa voimassa. Ryhmällä ei ollut mahdollisuuksia auttaa aineellisesti muuten kuin jotkut ryhmän jäsenet olivat laittaneet voileipä ja kahvitarjoilua. Lähinnä apu oli keskustella ihmisten kanssa, jotka halusivat puhua omista asioistaan. Ilmeisesti näitä ihmisiä on vaikea auttaa, sillä he ovat moniongelmaisia joiden asioihin kukaan ei ole perehtynyt löytääkseen syntyneisiin umpisolmuihin ratkaisuja.

Ruokajakelut auttavat yhteiskunnan turvaverkkojen ulkopuolelle pudonneita ihmisiä, mikä on tärkeää ja arvostettavaa työtä lähimmäisten hyväksi.

Kirjallisuutta:

Juho Saari ”Huono-osaiset” (Gaudeamus 2015)
Markku Leinonen ”Katulähetysilloista tuettuun asumiseen” Jyväskylän katulähetys ry. 1945-2010

Opinnäytetöitä:

Eveliina Laine ”Matka asunnottomuuden polulle ja takaisin – kokemuksia asunnottomuudesta” (Tampereen ammattikorkeakoulu, opinnäytetyö 2018)
https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/146786/Laine_Eveliina.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Anniina Lahtinen ”Hyvinvointiyhteiskunnan häpeä – kirjallisuuskatsaus ruoka-apuun liittyvästä stigmasta hyvinvointiyhteiskunnassa” (Jyväkylän ammattikorkeakoulu, opinnäytetyö 2018)
https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/151497/Opinnaytetyo_Lahtinen_Anniina.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Aurora Lampinen ”Päihderiippuvaisten seksityöntekijöiden hoidon erityispiirteiden huomiointi” (Laurea-ammattikorkeakoulu, opinnäytetyö 2020)
https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/353681/Lampinen_ONT_2020.pdf?sequence=2&isAllowed=y

Ulla Hautamäki, Heini Lehtiö ja Pia Sauro ”Vapaaehtoistyön kehittäminen Keltinmäen alueseurakunnassa” (Diakonia-ammattikorkeakoulu, opinnäytetyö 2018)

Linkkejä:

Julkaissut Pentti Mattila

Koko elämäni ajan olen ollut kirjapainoalan eri tehtävissä alan yrityksissä Helsingissä. Painajaksi valmistuin 1974 Käpylän ammattikoulusta. Kirjapainoalan teknikoksi valmistuin 1985 Helsingin teknillisestä koulusta. Olen toiminut vuodesta 1990 painoviestintäalan opettajana, eli media-alan. Jyväskylässä pätevöidyin ammatillisessa opettajakorkeakoulussa opettajaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: